Inbjudningar: gå med i ett företag och bjuda in ditt team

Hur nya personer får åtkomst, vad inbjudningarnas statusar betyder och hur du skickar om eller återkallar en inbjudan.

Personer går med i ett företag via inbjudan. En ägare eller administratör väljer mejladress och roll. Identitetstjänsten skickar sedan inbjudningsmejlet. Personen registrerar sig eller loggar in där och går med i företaget med den valda rollen.

Det finns två sätt att lägga till personer under Inställningar: fliken Inbjudningar (en inbjudan med statusuppföljning) och fliken Användare ("Bjud in användare", som lägger till personen som medlem direkt och dessutom skickar ett inbjudningsmejl).

Inbjudningar: gå med i ett företag och bjuda in ditt team
Skärmbild av den här vyn

Vem kan använda detta

  • Ägare
  • Administratör

Steg

  1. 1. Öppna fliken Inbjudningar

    Öppna appväljaren, välj Administration, sedan Inställningar och fliken "Inbjudningar". Du kan också använda den vanliga uppgiften "Bjud in en teammedlem".

  2. 2. Klicka på "Bjud in"

    En dialogruta öppnas. Tipset förklarar att inbjudan skickas via mejl och att personen går med i företaget med den valda rollen efter att ha registrerat sig eller loggat in.

  3. 3. Fyll i formuläret

    Ange mejladressen, eventuellt namnet, välj roll och, om du vill, ett personligt meddelande. Företagsroller som du själv har skapat visas också i rollistan.

  4. 4. Klicka på "Skicka inbjudan"

    Inbjudan visas i listan med statusen Öppen. BizCortex visar "Inbjudan skickad".

  5. 5. Följ upp

    Använd radåtgärderna för att "Skicka igen" en inbjudan (till exempel om mejlet har kommit bort) eller för att "Återkalla" den. En återkallad inbjudan kan inte längre accepteras.

Fält och alternativ

Mejl

Adressen som inbjudan skickas till. Personen måste logga in med den här adressen.

Namn

Valfritt. Visas i listan tills personen har loggat in.

Roll

Den inbyggda roll eller företagsroll som personen får efter att ha gått med.

Personligt meddelande

Valfri text som läggs till i inbjudan.

Status

Öppen (inte accepterad ännu), Accepterad, Utgången (giltigheten har löpt ut) eller Återkallad.

Giltig till

Datum till och med vilket inbjudan kan accepteras.

Senast skickad

Datum och tid då inbjudningsmejlet senast skickades.

Tips

  • När du skickar en inbjudan igen återkallas den gamla och en ny skickas, så bara den senaste länken fungerar.
  • På fliken Användare är en medlem som ännu inte har loggat in märkt med "Inte inloggad ännu".
  • Bara ägare kan göra någon till ägare. Administratörer kan tilldela alla andra roller.

Bra att veta

  • Den första ägaren i ett nytt företag konfigureras av operatören av BizCortex när företaget skapas.

Relaterat