Dokumenter: områder og tilgang

Organiser wikien i områder og bestem hvem som kan lese, redigere eller administrere dem.

Åpne Arbeidsplass, Dokumenter. Oversikten viser områdene dine, "Nylig vist" sider og Favoritter. Et område er en beholder for sider og filer. Rollen din i et område avgjør hva du kan gjøre der, ikke bare selskapsrollen din.

Dokumenter: områder og tilgang
Skjermbilde av denne visningen

Hvem kan bruke dette

  • Regnskapsfører, Salg, Innkjøp, HR leder, Ansatt: opprette områder og sider
  • Eier, Administrator: opprette områder for hele selskapet og administrere alle områder som ikke er private
  • Leser: bare lesetilgang

Steg

  1. 1. Opprett et område

    Klikk på "Nytt område", velg Type, skriv inn et Navn og lagre.

  2. 2. Administrer tilgang

    Åpne området og klikk på "Administrer område". Under Tilgang angir du en rolle per selskapsrolle (for eksempel kan "Alle medlemmer i selskapet" Redigere). Bruk "Legg til medlem" for å gi en person en eksplisitt rolle, og "Fjern medlem" for å ta den bort.

  3. 3. Slett et område

    Klikk på "Slett området permanent". Alle sider, versjoner og filer i området slettes permanent. Dokumenter som allerede er ferdigstilt, blir liggende i arkivet.

  4. 4. Eksporter et område

    Bruk "Område som ZIP" for å laste ned alle sider og filer i området.

Felt og valg

Hele selskapet

Synlig for og redigerbar av alle medlemmer i selskapet. Lesere har bare lesetilgang. Bare eiere og administratorer kan opprette det.

Avdeling

Bare for medlemmer som er lagt til eksplisitt, og roller som har fått tilgang.

Privat

Bare du kan se dette området. Det kan heller ikke administratorer. Et privat område kan ikke ha medlemmer.

Prosjekt

Medlemmer av det tilknyttede prosjektet kan samarbeide (de kan redigere som standard). Du må velge et prosjekt.

Navn, Ikon, Beskrivelse

Ikonet er en emoji.

Lese, Redigere, Administrere

De tre områderollene. Lese: se og kommentere. Redigere: i tillegg opprette, redigere, flytte og kaste sider, laste opp og dele filer, ferdigstille. Administrere: i tillegg administrere medlemmer og tilgang, slette området, åpne ferdigstilte sider på nytt og slette andres kommentarer.

Greit å vite

  • Områder du ikke kan se, vises ikke i det hele tatt, slik at det ikke avsløres at de finnes.
  • I ZIP eksporten tas filer fra biblioteket med opptil 500 MB totalt. Større filer listes bare opp.

Relatert