Dokument: utrymmen och åtkomst

Organisera wikin i utrymmen och bestäm vem som kan läsa, redigera eller hantera dem.

Öppna Arbetsyta, Dokument. Översikten visar dina utrymmen, "Nyligen visade" sidor och Favoriter. Ett utrymme är en behållare för sidor och filer. Din roll i ett utrymme avgör vad du kan göra där, inte bara din roll i företaget.

Dokument: utrymmen och åtkomst
Skärmbild av den här vyn

Vem kan använda detta

  • Redovisningsekonom, Försäljning, Inköp, HR chef och Anställd: skapa utrymmen och sidor
  • Ägare och Administratör: skapa utrymmen för hela företaget och hantera alla utrymmen som inte är privata
  • Läsare: endast läsning

Steg

  1. 1. Skapa ett utrymme

    Klicka på "Nytt utrymme", välj Typ, ange ett Namn och spara.

  2. 2. Hantera åtkomst

    Öppna utrymmet och klicka på "Hantera utrymme". Under Åtkomst anger du en roll per företagsroll (till exempel får "Alla medlemmar i företaget" Redigera). Använd "Lägg till medlem" för att ge en person en uttrycklig roll, och "Ta bort medlem" för att ta bort den.

  3. 3. Ta bort ett utrymme

    Klicka på "Ta bort utrymmet permanent". Alla sidor, versioner och filer i utrymmet tas bort permanent. Dokument som redan har slutförts finns kvar i arkivet.

  4. 4. Exportera ett utrymme

    Använd "Utrymme som ZIP" för att ladda ned alla sidor och filer i utrymmet.

Fält och alternativ

Hela företaget

Synligt för och redigerbart av alla medlemmar i företaget. Läsare har endast läsåtkomst. Bara ägare och administratörer kan skapa det.

Avdelning

Bara för uttryckligen tillagda medlemmar och roller som har fått åtkomst.

Privat

Bara du kan se utrymmet. Inte heller administratörer kan det. Ett privat utrymme kan inte ha medlemmar.

Projekt

Medlemmar i det kopplade projektet kan samarbeta (de redigerar som standard). Du måste välja ett projekt.

Namn, Ikon, Beskrivning

Ikonen är en emoji.

Läsa, Redigera, Hantera

De tre rollerna i ett utrymme. Läsa: visa och kommentera. Redigera: även skapa, redigera, flytta och kasta sidor, ladda upp och dela filer, slutföra. Hantera: även hantera medlemmar och åtkomst, ta bort utrymmet, öppna slutförda sidor igen och ta bort andras kommentarer.

Bra att veta

  • Utrymmen som du inte kan se visas inte alls, så att deras existens inte avslöjas.
  • I ZIP exporten tas filer från biblioteket med upp till sammanlagt 500 MB. Större filer listas bara.

Relaterat

  • Dokument: skriva sidor

    Sidredigeraren, automatisk sparning, sidträdet, omnämnanden, länkar och favoriter.

  • Filer: filbiblioteket

    Lagra filer i mappar per utrymme med versioner, förhandsvisningar och en lagringskvot.